Zorgen zonder Zorgen

Life Coach en Mantelzorgcoach

Zorgen zonder Zorgen

Life Coach en Mantelzorgcoach

Life coaching

Wat is life coaching?

Laten we beginnen met de kern: Life coaching gaat heel duidelijk over jou en over jouw leven. Bij deze vorm van coaching leer je vaardigheden waardoor het leven makkelijker wordt. Je leert betere keuzes maken en je eigen waarden te ontdekken. Centrale vraag: Wat is voor jou belangrijk in het leven? Met oefeningen help ik je dat te ontdekken. Je leert beter om te gaan met tegenslagen, waardoor het leven evenwichtiger wordt. Je wordt meer zelfverzekerd en ik weet zeker dat je enthousiast wordt over je eigen toekomst. Kortom: bij life coaching leer je hoe je de beste versie van jezelf wordt. 

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met moeilijke momenten. Een relatie die niet loopt zoals je zou willen. Misschien word je ontslagen of komt de dood opeens dichtbij. Als mens zijn we geneigd te denken dat het beter met ons zal gaan als de problemen straks – ergens in de toekomst – over zijn. De realiteit is echter dat er altijd problemen zullen zijn. Het ene moment misschien groter dan het andere. Het leven is onvoorspelbaar, je weet nooit wanneer er slecht nieuws komt.

Het is de kunst om mét die problemen te leven. Bij life coaching leer je om beter om te gaan met de uitdagingen die je op je weg tegenkomt.  Om je vrij te voelen, blij te zijn en ook te genieten als er beproevingen op je pad zijn. 

Ik leer je jouw leven in te richten op een manier die bij je past. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je betere keuzes kunt maken. Niet alleen beter, ook nog eens makkelijker. Doordat je jezelf beter leert kennen, leer je jezelf begrijpen. Zo wordt het steeds eenvoudiger om een goede keuze te maken en ga je langzaam je leven organiseren op een manier waar je van binnen blij van wordt. Wat echt belangrijk voor jou is, die vraag kun jij alleen beantwoorden. Ik help je om dit helder te krijgen. En ik help je met acties daarbij, welke stappen je zou kunnen zetten om uiteindelijk lichter en makkelijker door het leven te gaan.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Hoe werkt het

Elke coaching begint met een korte sessie van ongeveer 45 minuten waarin we jouw situatie bespreken. Tijdens deze sessie kijken we of onder meer of mijn aanpak geschikt is voor jouw specifieke situatie. Deze sessie is dan ook gratis. Uiteraard help ik je tijdens dit gesprek ook alvast een stukje op weg, ik geef je minimaal 2 tips specifiek voor jou. Aan het einde van deze sessie kunnen we gelijk een plan maken voor de vervolgafspraken.

Technieken

Sommige mensen zal het een zorg zijn, anderen stellen vragen over hóe ik ze precies help. Voor die laatste groep: Bij deze.

Ik maak gebruik van o.a. NLP-technieken, familieopstellingen,  Socratisch coachen, RET en positieve psychologie. Plus officieel ook Oplossingsgerichte coaching, dat lijkt me vanzelfsprekend. Het is een uitgebreide toolbox, waarbij jij altijd het uitgangspunt bent. Het gereedschap dat ik inzet moet passen bij wie jij bent en bij jouw vragen. In vrijwel elk traject komen in ieder geval NLP en opstellingen – vaak in de vorm van een tafelopstelling – aan bod.

Waar vindt de coaching plaats?

De sessies zijn doorgaans in Het Coachhuis. Zie Contact voor de exacte gegevens. In overleg kan het zijn dat een sessie buiten plaats vindt. Coaching tijdens een wandeling geeft een andere dynamiek, die soms heel bevrijdend werkt. Uiteraard maken we deze keuze in overleg. Standaard is een sessie gewoon binnen, in Het Coachhuis.

Investering

De investering is € 67,- (incl. BTW) per sessie, voor een sessie van ongeveer 5 kwartier.
De eerste, korte sessie van 45 minuten is altijd gratis en vrijblijvend. 

Let's go!

Wat denk je ervan, zullen we aan de slag gaan? Vul het contactformulier in via onderstaande knop. Ik reageer zo snel mogelijk, en vrijwel altijd binnen 24 uur. Ik hoor graag van je.