Zorgen zonder Zorgen

Erica Wubben – Personal Life Coach

Zorgen zonder Zorgen

Erica Wubben – Personal Life Coach

Mantelzorgcoaching

Wat is mantelzorgcoaching?

Door het zorgen voor je naaste begint je leven te piepen en te kraken. Je doet het zo graag, maar je merkt ook dat het een behoorlijke belasting is. Niet alleen het praktische stuk, met ziekenhuisbezoeken en geregel. Juist het emotionele deel is zwaar, het mentale stuk. Aan de buitenkant is niet te zien dat je continu stress hebt, 24 uur per dag. Hoe lang blijft de ziekte stabiel, wanneer valt er een lichaamsfunctie uit of begint het volgende probleem? Het niet weten, dat maakt machteloos je en daardoor ben je extreem moe.

Als coach help ik je om inzicht te krijgen in jouw situatie. Dat begint heel praktisch, met de feiten. Welke ziekte, wat zijn de symptomen, hoe ziet het dagelijks leven er nu uit. Wat kan of mag je verwachten op korte en lange(re) termijn? We kijken samen naar jouw belasting, wat ligt er allemaal op jouw bordje en wat hoort er op jouw bordje. Uiteraard kijken we ook naar de gewenste situatie, hoe zou je willen dat het was. We kijken samen naar mogelijke oplossingen en geloof me: die zijn er altijd.

Als er een nare ziekte zo dichtbij is, heb je een lange adem nodig. Je hoopt immers dat iemand zo lang mogelijk – in relatief goede gezondheid – zal leven. Daar doe je alles voor. Het heeft alleen wel invloed op je, en hoe. Ik zie daarom vooral mensen die last hebben van (over)vermoeidheid, emotionele buien, prikkelbaar zijn en die vast lopen op werk. Allemaal symptomen van dezelfde oorzaak: Door blijven gaan. Omdat dit het enige is wat je nu kunt doen: overleven.

Tijdens de coaching leer ik je op een andere manier om te gaan met die continue stress. Hoe je die spanning even parkeert en hoe je simpel en effectief rust ervaart. Dat hoeft echt niet veel tijd te kosten, je kunt het zelfs oefenen in de wachtkamer.
Naarmate de coaching vordert leer ik je ontdekken wat jouw grenzen zijn. Elk mens heeft grenzen. En gelukkig maar, elk mens heeft ook grenzen nodig. Het is juist de kunst om die beter aan te geven naar de buitenwereld én de zorg voor je ouders of liefste zo te regelen dat dit ook kan. Ik leer je hoe je dat op een manier doet die bij jou past. Ik leer je daarbij ook keuzes maken die in lijn zijn met wie jij bent en met wat jij belangrijk vindt.

Zorg eens net zo goed voor jezelf als voor een ander

Hoe werkt het

Elke coaching begint met een korte sessie van ongeveer 45 minuten waarin we jouw situatie bespreken. Tijdens deze sessie kijken we of onder meer of mijn aanpak geschikt is voor jouw specifieke situatie. Deze sessie is dan ook gratis. Uiteraard help ik je tijdens dit gesprek ook alvast een stukje op weg, ik geef je minimaal 3 tips specifiek voor jou. Aan het einde van deze sessie kunnen we gelijk een plan maken voor de vervolgafspraken.

Technieken

Sommige mensen zal het een zorg zijn, anderen stellen vragen over hóe ik ze precies help. Voor die laatste groep: zie hieronder.

Ik maak gebruik van o.a. NLP-technieken, familieopstellingen,  RET en positieve psychologie. Plus officieel ook Oplossingsgerichte coaching, dat lijkt me vanzelfsprekend. Altijd geldt dat jij het uitgangspunt bent. De technieken die ik inzet moet passen bij jouw vragen en vooral bij wie jij bent. In vrijwel elk traject komen opstellingen – vaak in de vorm van een tafelopstelling – aan bod.

Waar vindt de coaching plaats?

De sessies zijn in Het Coachhuis. Zie Contact voor de exacte gegevens. In overleg kan het zijn dat een sessie buiten plaats vindt. Coaching tijdens een wandeling geeft een andere dynamiek, die soms heel bevrijdend werkt. Uiteraard maken we deze keuze in overleg. Standaard is een sessie gewoon binnen, in Het Coachhuis.

Investering

De investering is € 67,- (incl. BTW) per sessie, voor een sessie van ongeveer 5 kwartier.
De eerste, korte sessie van 45 minuten is altijd gratis en vrijblijvend. 

Let's go!

Wat denk je ervan, zullen we aan de slag gaan? Vul het contactformulier in via onderstaande knop. Ik reageer zo snel mogelijk, en vrijwel altijd binnen 24 uur. Ik hoor graag van je.