Vertrouwen Vaardigheden voor het leven - lieveheersbeestje

Vaardigheden voor het leven

De coach

Ooit, lang geleden, kwam ik bij een coach. Mijn moeder was overleden. Mijn vader was ziek. Werk liep voor geen meter en ik had de hele dag hoofdpijn. Je begrijpt, het was niet de beste periode in mijn leven. 

Deze coach was destijds mijn houvast. Ze luisterde geduldig en gaf me de ruimte om op adem te komen. Ik kreeg wat ik vooral nodig had: rust. Een plek waar ik 100% mezelf kon zijn, waar ik goed was zoals ik was. Na een paar sessies gebeurde iets waar ik destijds weinig van begreep, maar nu zoveel jaar later nog steeds heel dankbaar voor ben.

Leren fotograferen

Wat er gebeurde? Het voelde een beetje als Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Het antwoord op al uw levensvragen is, trommelgeroffel… 42!‍ En in mijn geval: Het antwoord is: Leren fotograferen!

Okee, er waren wat oefeningen aan vooraf gegaan, en ik had die woorden – leren fotograferen – zelf op één van de vele kaartjes geschreven. Maar toch, ik had geen idee hoe deze suggestie me zou gaan helpen.

Die middag, bij die coach, werd het zaadje gepland. Om ooit iets te gaan doen wat me heel leuk leek: een cursus fotografie.

Verwonderen

Dat ene zaadje van mijn coach, jaaaren geleden, is uitgegroeid tot veel meer dan enkel ‘iets doen wat je leuk lijkt’. Wat begon als leren fotograferen is uitgegroeid tot een andere manier van kijken. Het is een vaardigheid geworden waar ik immens dankbaar voor ben: Verwonderen. Zorgvuldig observeren, schoonheid zien in het eenvoudige en je daarover verbazen. Er is zoveel moois te zien, overal.

Vaardigheden voor het leven

Dit lieveheersbeestje fotografeerde ik deze week met mijn mobiel. Op een dag die begon met immense hoofdpijn, kwam ik toch blij en opgewekt thuis. Vol verwondering over een kevertje, waar ik nog uren naar had kunnen kijken.

Zoveel kan een life coach betekenen. Vaardigheden aanleren waar je je hele verdere leven plezier van hebt.
Dat gun ik jou ook van harte.