Erica Wubben

Life Coach – Voor groei en geluk

Erica Wubben

Life Coach – Voor groei en geluk

Coaching

Wat doet een life coach (of levenscoach)?

Laten we beginnen met de kern: Life coaching gaat heel duidelijk over jou en over jouw leven. 

Levenscoaching is meer dan andere coachvormen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Ik help mensen om gelukkiger en zelfverzekerder te worden. Het coachtraject is dan ook vooral gericht op jouw welzijn en geluk. 

Een centrale vraag is: Wat is voor jou belangrijk in het leven? Met oefeningen help ik je dat te ontdekken.

Wat echt belangrijk voor jou is, die vraag kun jij alleen beantwoorden. Ik help je om dit helder te krijgen en loop een stukje mee op jouw pad. Je leert jezelf beter kennen en daardoor beter begrijpen. Uiteraard gaat het ook om actie en stapjes zetten, om uiteindelijk soepeler, blijer en makkelijker door het leven te gaan. Dit alles op een manier die bij jou past.

Kortom: bij life coaching leer je hoe je de beste versie van jezelf wordt. 

Wanneer naar een levenscoach?

De meeste klanten zijn op een bepaalde manier ontevreden met hun leven. Ze voelen een innerlijke onrust en kampen met vragen als ‘moet ik dit werk blijven doen’, ‘wil ik verder met deze relatie’, of ‘is dit nu alles’. 
Hierdoor zijn ze vaak moe en futloos, minder leuk dan ze zelf zouden willen. De sprankeling in hun ogen is verdwenen. 

Soms is de trigger een grote verandering, zoals een reorganisatie op werk, het verlies van een dierbare of een relatie die langzaam uitdooft. Vrijwel altijd ligt de oplossing in het (her)ontdekken van wie jij ook alweer bent. Je talenten, je drijfveren en waar jij van binnen blij van wordt. En daar help ik je uiteraard bij.

 

Wanneer beter niet naar een lifecoach?

Ik ben goed geschoold en gediplomeerd Erkend Coach, hiermee onderscheid ik mij en sta ik voor kwaliteit. Desondanks ben ik niet bevoegd – en onvoldoende bekwaam – om ernstige trauma’s, depressiviteit  of hersenziekten te behandelen. Coaching is geen vervanging van therapie of een medische behandeling.  

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Hoe werkt het

Life coaching begint met een intake van ongeveer een uur waarin we jouw situatie bespreken. Tijdens dit eerste gesprek kijken we onder meer of mijn aanpak geschikt is voor jouw situatie en of er een klik is. Deze sessie is dan ook gratis. Uiteraard help ik je tijdens dit gesprek ook alvast een stukje op weg. Als het goed voelt, maken we aan het einde van deze sessie gelijk een plan voor de vervolgafspraken.

Wat mag je van mij verwachten?

Vanzelfsprekend is de coaching in een veilige omgeving en op een gelijkwaardige, respectvolle manier. Alles wat tussen ons besproken wordt, blijft tussen ons. Ik geef je inzicht in jezelf en help je bij het vinden van antwoorden. Als coach ben ik er tijdens de sessies 100% voor jou. Verder mag je verwachten dat ik eerlijk ben, professioneel en integer. 

Wat verwacht ik van jou?

Eerlijkheid en openheid, dat staat voorop. Daarnaast verwacht ik van jou de bereidheid om jezelf te onderzoeken en met de inzichten aan de slag te gaan. Verandering vraagt om actie, om beweging. Ik ga er vanuit dat je eerlijk bent, naar mij en naar jezelf. Verder verwacht ik vanzelfsprekend dat je afspraken nakomt, net zoals je dat van mij mag verwachten.  

Waar vindt de coaching plaats?

De sessies zijn in Overberg, in mijn praktijk aan huis. Zie Contact voor de exacte gegevens. In overleg kan een sessie ook buiten plaatsvinden. Coaching in de natuur geeft een andere dynamiek. Het werkt heel rustgevend en kan heel bevrijdend zijn. Uiteraard maken we deze keuze in overleg. Standaard is een sessie binnen.

Online coaching is ook mogelijk, al heb ik grote voorkeur voor een fysieke ontmoeting. Bij het begeleiden van oefeningen is het fijn om o.a. gezichtsuitdrukkingen goed te kunnen zien. Live gaat dit nu eenmaal beter dan online. Echt contact komt de kwaliteit van de coaching ten goede. 

Investering

De investering is € 75,- (incl. BTW) per sessie, voor een sessie van ongeveer 5 kwartier.
Het eerste gesprek, de intake van een uur is altijd gratis en vrijblijvend. 

Let's go!

Wat denk je ervan, zullen we aan de slag gaan? Vul het contactformulier in via onderstaande knop. Ik reageer zo snel mogelijk, en vrijwel altijd binnen 24 uur. Ik hoor graag van je.