Erica Wubben

Life Coach – Voor groei en geluk

Erica Wubben

Life Coach – Voor groei en geluk

Even voorstellen

Over mij

Na de middelbare school wilde ik eigenlijk psychologie studeren. Meer leren over mensen en hun gedrag, super interessant. Hoe komt het dat de één straalt en de ander een lege blik in zijn ogen heeft? Ik was destijds niet erg zelfverzekerd en liet me makkelijk sturen. Wiskunde werd het. Echt waar. Omdat de leraar op school het zei.

 In de banen die volgde had ik het prima naar mijn zin. Ik ging de IT in en werkte aan mooie projecten. Toch was ik altijd vooral geïnteresseerd in mijn collega’s. Wie zijn ze, wat is hun verhaal, wat houdt ze bezig? Ondanks het inhoudelijk leuke werk begon het steeds meer te knagen. Fijne collega’s, prima salaris en toch… ik miste voldoening.
Ik twijfelde steeds vaker aan mijn werk. Ging minder werken om zo meer vrije tijd te hebben. Dat verlichtte het ongemak, tijdelijk. 

Keuzes

Het echte kantelpunt staat me nog goed voor de geest. Op werk was ik uitgenodigd voor een belangrijk overleg. Het was duidelijk dat dit een carrièrestap kon betekenen. Iets wat ik graag wilde en wat belangrijk voor me was. 
Nu was dit exact gelijktijdig met een andere belangrijke afspraak, eentje in het ziekenhuis. Mijn schoonzusje was ernstig ziek en had gevraagd of ik erbij kon zijn, iets wat ik óók graag wilde. Ik twijfelde en twijfelde, dagenlang. Beide waren immers belangrijk. Zou ik voor mezelf kiezen of voor de ander? Na lang wikken en wegen hakte ik de knoop door. Nu schaam ik me ervoor, maar toen leek het de goede keuze: De kans op carrière won het. 

Het mag duidelijk zijn. Ik heb me zelden zó ontzettend ellendig gevoeld. Teleurgesteld, vooral in mezelf. Iets wat ik pas ná die keuze kon voelen. Het klopte namelijk niet. Ik vond carrière helemaal niet zo belangrijk, ondanks dat ik mezelf wijsgemaakt had van wel. Ik had me weer laten leiden door wat anderen van me verwachtte. Ergens was ik mezelf kwijt geraakt. Pijnlijk. En wel zo pijnlijk dat het voor een ommekeer zorgde. 

Hart

Het was hoog tijd om mijn hart te volgen. Mijn vader was ook ernstig ziek en een half jaar later diende ik mijn ontslag in. ‘Om tijd te maken voor wie en wat ik belangrijk vind’, zo schreef ik aan mijn collega’s.  

Met stip op 1 maakte ik meer tijd voor lieve vrienden en familie. Ik ben extreem dankbaar voor de extra tijd die ik heb kunnen doorbrengen met dierbaren, zeker met degenen die ondertussen overleden zijn. Mooie herinneringen zijn onbetaalbaar. 

Vrijwilligerswerk stond al tijden hoog op het lijstje. Later… ooit… werd Nu! Ik ging koffie drinken met ‘eenzame oudjes’, zoals ik ze liefkozend noem. Fantastisch leuk om te luisteren naar hun verhalen en mooie, wijze lessen. Ik doe dit nog steeds wekelijks.

En ik ging de schoolbanken weer in. Deze keer koos ik iets wat me echt interessant leek. Het eerste vak was, jawel, sociale psychologie. Wat een feestje om je te verdiepen in iets wat je aanspreekt. 

Hoe is het nu?

Ondertussen mag ik mezelf ‘Professional Coach’ noemen. Daar ben ik super trots op. Aangesloten bij de NOBCO en Coachfinder, het platform van Psychologie Magazine. Met mijn grote interesse in levensverhalen is het natuurlijk geen toeval dat Life coaching mijn specialisatie is.

De belangrijkste vraag in mijn zoektocht ging over de kern: Wie wil ik zijn als mens? Het antwoord heeft mijn vlammetje ontstoken. Ik voel plezier en voldoening bij alles wat ik doe. Als je weet wat je echt belangrijk vindt, dan gaat het vanzelf stromen en wordt het veel makkelijker om keuzes te maken die daarmee in lijn zijn. Je richt stukje bij beetje het leven in zoals jij dat wilt. Het gaat stromen.

Ik twijfel geen seconde meer aan mijn werk en vind Life Coach het mooiste beroep ter wereld.

Wat je over mij moet weten

Om te beginnen ben ik heel nieuwsgierig. Ik ben oprecht geïnteresseerd en stel daarom veel vragen. Daarnaast lees ik veel en volg ik bijna altijd wel een cursus. Die kennis deel ik graag met je tijdens de coaching. Ik leg uit waarom ik een bepaalde oefening met je doe. Een stukje achtergrond, zodat het beter blijft hangen.

Ik krijg vaak terug dat ik een ‘zachte’ manier van werken heb, rust en vertrouwen uitstraal. Mijn eigen aanvulling: soms een tikje direct, als ik denk dat het helpt. Ik ben hoe dan ook altijd oprecht en het komt altijd uit een goed hart.

Mijn visie

Uit onderzoek blijkt dat mensen op hun sterfbed verrassend vaak spijt hebben van nagenoeg hetzelfde: Ze hebben niet hun eigen leven geleid, maar het leven dat anderen van hun verwachtte. Best verdrietig én ontzettend leerzaam en motiverend. Hoog tijd om dit te voorkomen.
Zelfinzicht helpt enorm om jouw leven vorm te geven. Hoe beter jij jezelf leert kennen, je krachten, drijfveren en talenten, hoe beter jij je eigen leven leidt. Het mooiste vind ik de twinkeling in iemands ogen, als het vlammetje van binnen brandt. 
Life coaching gaat over de essentie. Over het leven, jouw leven. En dat leven is nu. Ook jij kunt nu de beste en leukste versie van jezelf worden.

Wie ben ik?

Verwondering is een woord dat goed bij me past. Ik kijk graag met verwondering om me heen. Naar het gedrag van mensen, naar mezelf, naar de schoonheid van de natuur en naar de wereld. Daarnaast ben ik oprecht in alles wat ik doe, ben ik gedreven en vind ik de combinatie van kennis en intuïtie waanzinnig interessant.

Wie ben ik nog meer? Als je me zou kennen zou je weten dat…

  • … ik enorm geniet van de natuur. Ik kan helemaal opgaan in bloemetjes, bijtjes, vogels en al het andere wat groeit en bloeit. Love it.
  • … wandelen met mij niet altijd even snel gaat. Ik neem ‘iets’ teveel foto’s. Van al die bloemetjes, bijtjes, vogels enz.  
  • … ik niet zo’n fan van het huishouden ben, behalve van de was opvouwen en sokken bij elkaar zoeken. Lekker een beetje puzzelen. 
  • … je mij ’s ochtends gewoon eerst een bakkie koffie moet geven. Dan komt alles goed.
  • … ik één keer per jaar tarotkaarten trek, samen met een vriendin. Voor de fun natuurlijk. Maar wel balen als het stomme kaarten zijn…
  • … ik regelmatig een workshop bezoek. Uiteenlopend van fietsonderhoud tot mindreading. Soms is het onverwacht fantastisch leuk (filosofie), soms weet je heel zeker dat je nóóit meer gaat (stembevrijding).

Let's go!

Wat denk je ervan, zullen we aan de slag gaan? Vul het contactformulier in via onderstaande knop. Ik reageer zo snel mogelijk, en vrijwel altijd binnen 24 uur. Ik hoor graag van je. 

Wil je op de hoogte blijven?