make the days count

Make the days count

Museum van jouw leven

Stel nu hè, stel dat. Stel je eens voor dat je hele leven opgenomen wordt en dat er een museum van je leven bestaat. Van jouw leven.
Een groot museum vol met foto’s. Alles waar je tijd aan besteed, is daarin terug te zien. Het laat zien hoe jij jouw leven leefde. Alles. Vrienden, familie, werk, vrije tijd, precies zoals het was. Vanaf je geboorte, langs je jeugd, tot het moment, ooit, waarop je deze aarde verlaat. 

Hoe wil je dat jouw leven eruit ziet? 

Alles is te zien zoals het was

In het museum zie je precies hoe het was. De dagen waarop je met plezier naar werk ging en de dagen waarop je met tegenzin naar je werk ging. Wanneer je wel en geen plezier beleefde aan wat je doet. Of waarop je wel of niet op je best was tegen anderen. In het museum zie je hoe het was.

Als je graag tijd doorbrengt met familie of vrienden, en vol bent van je passie of hobby. Maar om de een of andere reden daar nooit echt tijd aan besteed. Dan zou de pijnlijke waarheid zijn dat die momenten ontbreken op de muren van jouw museum. Op misschien een paar plaatjes bij de uitgang na.

Hoe zou het voelen?

Stel je eens voor dat je nu al door je eigen museum loopt. Wat zou je dan zien. Hoe zou je je daarbij voelen? De tijd met je dierbaren. De tijd op kantoor. Foto’s van mooie reizen, van gezellige etentjes, van de tijd dat je sport, van de tijd op de bank met een telefoon in je hand. Hoe zou jouw leven eruit zien, en wat vind je daarvan?

Make the days count

Ooit is ook jouw museum afgerond, we overlijden allemaal een keer. En elke dag bouwen we aan de collectie van ons leven, ook al sta je daar misschien niet bij stil. Maar hoe je leven zich ook ontwikkelt, en hoe oud of jong je ook bent. Zelfs als alles tegenzit, je hebt altijd de mogelijkheid iets moois aan jouw museum toe te voegen.
Fijne plekken bezoeken, je hart volgen, er zijn voor de mensen waar je om geeft. 

Maak ook van deze dag een schitterende museumdag. * 

* Deze tekst is vrij naar ‘Museumdag’, van Big Five for Life.